partner in ondernemen
Deel deze pagina:

13 nov
2017

Winnaar Startersprijs Midden Twente 2017: Zeut Chocola uit Borne

Maandagavond 13 november 2017 vond de uitreiking van de Startersprijs Midden Twente 2017 plaats tijdens het Starterscafé in Schouwburg Hengelo. Starters uit Borne, Hengelo en Hof van Twente die in 2016 gestart zijn, maakten kans op deze prijs. Rond kwart over 9 werd de winnaar bekend gemaakt: Zeut Chocola uit Borne, het bedrijf van Linda Baas. Vanuit haar chocolaterie aan huis produceert Linda op ambachtelijke wijze chocola en bonbons. Ze verwerkt hierbij veel Twentse streekproducten. Zo maakt ze onder andere een wijn- en mosterdbonbon. Haar producten levert ze aan delicatessenwinkels en de horeca.


Trotse winnares Linda Baas van Zeut Chocola

Eind oktober werden uit alle aanmeldingen de vijf genomineerden gekozen: Conceptstore Villa 8 uit Borne, La Strada Bikes uit Delden, Roossink Schuttingen & overkappingen uit Hengelo, Vintage & More uit Markelo en Zeut Chocola uit Borne.

De uitreiking was wederom in handen van juryvoorzitter Peter Bebseler, directeur Galvano Hengelo. Zeut Chocola is de terechte winnaar volgens de jury. “Het mooie ambachtelijke product, de regionale samenwerking en de ondernemerskwaliteiten waren doorslaggevend. Als jury waren we positief verrast toen we door Linda werden ontvangen in haar bedrijf aan huis. Een volledig volgens de voorschriften ingerichte chocolaterie! Alles wat ze maakt is handgemaakt en speciaal ontwikkeld voor de klant. Ze zoekt in de regio de samenwerking met andere ambachtelijke bedrijven. De tijd is dichtbij dat de garage aan huis, hoe mooi en functioneel verbouwd ook, te klein wordt. Ze staat op het punt om te investeren in een nieuwe machine en opleiding voor haarzelf. Deze prijs kan ze hiervoor goed gebruiken!”, aldus Peter.

Het beeld behorend bij de Startersprijs werd overgedragen door de winnaar van vorig jaar, Bart Kolbrink van Direct Sushi. Michel Kotteman, wethouder gemeente Borne, reikte de waardecheque van 3000 euro uit aan Zeut Chocola. De andere genomineerden ontvingen de cheque van 1000 euro uit handen van de wethouder van hun eigen gemeente.


Alle genomineerden, winnaar, wethouders en juryleden

Uitreiking tijdens Starterscafé

De uitreiking van de Startersprijs Midden Twente vond ook dit jaar plaats tijdens het Starterscafé dat georganiseerd werd door Rabobank Centraal Twente, ROZ, de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente en de Kamer van Koophandel. Het Starterscafé werd geopend door Michel Kotteman en gastspreker voorafgaand aan de uitreiking van de Startersprijs was Alex Klein. Alex Klein is onderzoeker, auteur en geeft les op binnen- en buitenlandse universiteiten in verschillende vakgebieden. Hij heeft pas geleden onderzoek gedaan naar waarom starters slagen of niet slagen. In Jip en Janneke taal en door het publiek erbij te betrekken, gaf hij hier uitgebreid antwoord op en inspireerde hij de aanwezigen met zijn verhaal.