partner in ondernemen
Deel deze pagina:

12 nov
2018

Winnaar Startersprijs Midden Twente 2018: Danceworkx Studio uit Borne

Maandagavond 12 november 2018 vond de uitreiking van de Startersprijs Midden Twente 2018 plaats tijdens het Starterscafé in Schouwburg Hengelo. Starters uit Borne, Hengelo en Hof van Twente die in 2017 gestart zijn, maakten kans op deze prijs. Rond kwart over 9 werd de winnaar bekend gemaakt: Danceworkx Studio uit Borne, het bedrijf van Elizabeth Boerjan. Bij de dansstudio van Elizabeth is iedereen welkom, van jong tot oud. De leerlingen zijn tussen de twee jaar oud en ver in de zestig. Door optredens bij grote activiteiten en het organiseren van vriend- en vriendinnendagen is de mond-tot-mond reclame goed van de grond gekomen en zit ze inmiddels op 200 leden. Met een schuin oog kijkt Elizabeth al naar mogelijke uitbreiding.

Uit alle aanmeldingen koos de jury een aantal bedrijven uit om te bezoeken. Aan de hand van deze bedrijfsbezoeken werden de vijf genomineerden gekozen: Danceworkx Studio en De Keukenbaas uit Borne, Hexapoda en IMH Twente uit Hof van Twente en Huisartsenassistentie Twente uit Hengelo.

De uitreiking was wederom in handen van juryvoorzitter Peter Bebseler, ondernemer en aandeelhouder Galvano Hengelo. Danceworkx is de terechte winnaar volgens de jury, die naast Peter bestaat uit Tijn Leussink (eigenaar Jumbo supermarkten), Gerben Lievers (directeur/internetstrateeg Team Nijhuis), Ilse Visscher (eigenaar Wijngaard Hof van Twente) en Hans Raanhuis (directievoorzitter Rabobank Centraal Twente). “De goede uitgangssituatie, de snelle ontwikkeling, het sociale karakter van het bedrijf en het financiële perspectief waren doorslaggevend. Elizabeth is een enorm energieke en gedreven ondernemer. Na het afronden van de dansacademie in Amsterdam werkte ze als dansdocent in het westen van het land. Daar heeft ze veel geleerd over wat ze wel en niet zou willen in een eigen bedrijf. Danceworkx werkt goed samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur, zodat ook kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijker hebben de kans krijgen om te dansen. Elke deelnemer kan rekenen op persoonlijke aandacht en een fijne sfeer. Elizabeth gaat geregeld naar Amsterdam om inspiratie op te doen voor haar lessen en elk jaar gaat ze naar Londen voor de laatste ontwikkelingen. Met de prijs wil ze investeren in de ontwikkeling van de zalen en in merchandising”, aldus Peter.

Het beeld behorend bij de Startersprijs werd overgedragen door de winnaar van vorig jaar, Linda Baas van Zeut Chocola. Michel Kotteman, wethouder gemeente Borne, reikte de waardecheque van 3000 euro uit aan Danceworkx. De andere genomineerden ontvingen de cheque van 1000 euro uit handen van de wethouder van hun eigen gemeente.

Uitreiking tijdens Starterscafé
De uitreiking van de Startersprijs Midden Twente vond ook dit jaar plaats tijdens het Starterscafé dat georganiseerd werd door Rabobank Centraal Twente, ROZ en de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente. Het Starterscafé werd geopend door Mariska ten Heuw, wethouder gemeente Hengelo, en ROZ liet de aanwezige starters kort kennismaken met het online platform voor Twentse starters, StarteninTwente.nl. Emiel Nijenhuis, generatiestrateeg en directeur van Koffie & Bubbels, was te gast. Hij verzorgde een Generatie Proeverij en gaf de bezoekers inzicht in de waarden, opvattingen en handelwijzen van de verschillende generaties. En de impact daarvan op ondernemerschap.

Bekijk het fotoalbum op Facebook >>