partner in ondernemen
Deel deze pagina:

18 nov
2019

Winnaar Startersprijs Midden Twente 2019: Kidzstore uit Hengelo

Maandagavond 18 november 2019 vond de uitreiking van de Startersprijs Midden Twente 2019 plaats tijdens het drukbezochte Starterscafé met ruim 150 aanwezigen in Schouwburg Hengelo. Starters uit Borne, Hengelo en Hof van Twente die in 2018 gestart zijn, maakten kans op deze prijs. Rond half10 werd de winnaar bekend gemaakt: Kidzstore uit Hengelo, het bedrijf van Jeffrey Scholten en Ramon van Groesen. Deze beide jonge mannen startten vorig jaar met een webshop in duurzame babyartikelen, met de focus op wasbare luiers. Inmiddels hebben ze een pand in het centrum van Hengelo betrokken én een eigen lijn wasbare luiers ontwikkeld.


Vlnr: Gerben Lievers (jury), Niek Nijenhuis (Novito), Ilse Visscher (jury), Ramon van Groesen en Jeffrey Scholten (Kidzstore), Lereau Hulsink (’t Hertme’s Ambacht), Esther Borre (Totaallift), Peter Bebseler (jury), Robin Geerdink (jury) en Tijn Leussink (jury).

Uit alle aanmeldingen koos de jury een aantal bedrijven uit om te bezoeken. Aan de hand van deze bedrijfsbezoeken werden de genomineerden gekozen: Kidzstore en Novito, beide uit Hengelo, ’t Hertme’s Ambacht uit Hertme en Totaallift uit Bentelo.

De uitreiking was wederom in handen van juryvoorzitter Peter Bebseler, ondernemer en aandeelhouder Galvano Hengelo. Kidzstore is de terechte winnaar volgens de jury, die naast Peter bestaat uit Tijn Leussink (eigenaar Jumbo supermarkten), Gerben Lievers (directeur/internetstrateeg Team Nijhuis), Ilse Visscher (eigenaar Wijngaard Hof van Twente) en Robin Geerdink (directievoorzitter Rabobank Centraal Twente). “De goede uitgangssituatie, de snelle ontwikkeling en het financiële perspectief waren doorslaggevend. Jeffrey en Ramon zijn erg gedreven en zitten vol met ideeën voor hun product. Zo willen zij graag ouders ontzorgen en een abonnement aanbieden waarbij de gebruikte luiers worden opgehaald en gewassen. Het prijzengeld willen ze investeren in deze plannen”, aldus Peter.

Het beeld behorend bij de Startersprijs werd overgedragen door de winnaar van vorig jaar, Elizabeth Boerjan van Danceworkx Studio uit Borne. Gerard Gerrits, wethouder gemeente Hengelo, reikte de waardecheque van 3000 euro uit aan Kidzstore. De andere genomineerden ontvingen de cheque van 1000 euro uit handen van de wethouder van hun eigen gemeente.

Uitreiking tijdens Starterscafé
De uitreiking van de Startersprijs Midden Twente vond ook dit jaar plaats tijdens het Starterscafé dat wij organiseerden met Rabobank Centraal Twente en de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente. Het Starterscafé werd geopend door Pieter van Zwanenburg, wethouder gemeente Hof van Twente. Voorafgaand aan de uitreiking konden de bezoekers kiezen uit workshops over het starten van een eigen bedrijf, ondernemerservaringen en gastheerschap.

Namens de organisatie willen we iedereen bedanken voor de komst!